Mały ratownik dla dzieci

OFERTA

Kurs dla przedszkolaków „Mały Ratownik”
Pierwsza pomoc nie jest domeną ludzi dorosłych. Wczesna edukacja z zakresu pierwszej pomocy i zapoznanie dzieci z zasadami bezpiecznego zachowania staje się standardem w edukacji przedszkolnej. Dlatego też proponujemy Kurs „Małego Ratownika” dla najmłodszych.

Celem kursu „Mały Ratownik” jest przekazanie dzieciom umiejętności z zakresu dbania o własne bezpieczeństwo, postępowania w sytuacji wypadku lub innego zagrożenia.
Naszym głównym zadaniem jest przygotowanie dzieci do unikania niebezpieczeństw oraz prawidłowego wzywania pomocy, jeśli dojdzie do nieszczęśliwego zdarzenia.
Zakres kursu:
– bezpieczeństwo w domu
– bezpieczeństwo na ulicy/podwórku
– numery alarmowe
– zaopatrywanie małych ran

Dzieci uczą się w atmosferze zabawy – poprzez kolorowanki, konkursy, odgrywanie scenek i rozmów. Dodatkowo, dla zainteresowanych dzieci, zabawa odbywa się też na sprzęcie medycznym takim jak fantomy i apteczki. Przedszkolaki mogą również przebrać się w strój ratownika lub strażaka oraz zrobić sobie w nich zdjęcia.
Po kursie każde dziecko otrzymuje certyfikat „Małego Ratownika”.
Kadra prowadząca: Zajęcia prowadzone są przez osoby z wykształceniem kierunkowym z ratownictwa medycznego, posiadające doświadczenie w pracy ratownika medycznego.
Czas trwania: 1-3 godziny – uzależnione od wieku przedszkolaka

MaxLife - fundacja